Wednesday

Dusuri fara apa si anticoruptie fara inspiratie

Mehedinti sau Iasi? Nu stiu caruia din judetele anterior mentionate sa acord astazi premiul intai pentru cea mai suculenta stire.
1.
La Iasi, procurorii anticoruptie s-au trezit cu “interceptarile” in vine. In birourile vicepresedintilor Consiliului Judetean, suspectati de coruptie, fusesera instalate microfoane. DNA sustine ca are toate actele aferente zidirii in pereti a camerelor de luat vederi, anchetatorii nu au gasit insa nici o scuza ca au zidit-o pe Ana lui Manole lasandu-i degetele la vedere. Banuitii de spagute nu s-au lasat usor monitorizati. Unul dintre ei a descoperit microfoanele procurorilor (cica deasupra echipamentelor instalate de profesionisti erau niste pete mari pe zugraveala) si a demarat un intreg circ mediatic. DNA-ul sustine ca interceptarile sunt perfect legale. Vicepresedintii mai au putin si tipa “viol”. Au mai dat gherle anchetatorii romani, da rar am pomenit ca suspectii dintr-o ancheta de coruptie sa convoace conferinte de presa cu aparatura de monitorizare in mana.
2.
In judetul Mehedinti, echipa de fotbal Recolta Danceu (nu va speriati ca numele nu va suna cunoscut, aproape nimeni nu a auzit de ea, joaca in divizia a patra) va primi de la Guvern 100.000 de euro ca sa aibe stadion. Investitia se va cladi in localitalea Jiana, unde oamenii nu au apa curenta. O chestiune minora situatia asta cu apa. Vor avea insa stadion, cu pista de alergare, cabine de dus (reamintesc ca nu exista apa curenta) si o groapa de sarituri. Bref: o echipa de fotbal din fundul clasamentului s-a capatuit cu ditai stadionul si cu dusurile aferente, dar satul de bastina al fotbalistilor nu are alimentare cu apa. Presupun ca Guvernul va suplimenta suta de mii de euro dedicata stadionului si cu cateva galeti si lavoare, asa incat fotbalistii sa isi aduca apa din put si sa se spele ca pe vremea dacilor.

Comparand cele doua situatii, nu ma pot decide care sa primeasca premiul intai cu coronita pentru penibil, la categoria institutii de stat. Sa il dau Executivului care construieste stadioane prin fundul lumii, ca sa aibe cum distribui banii publici clientilor politici, sau procurorilor DNA care intercepteaza suspectii la fel cum zidarul Gheorghe isi fileaza nevasta Sevastita cand ii pune coarne cu vecinul Frantz, tiristul. Grea decizie…