Saturday

Bunul simt si viata normala

”Nesimtirea unui ministru care nu ne baga in seama face casa buna cu nesimtirea soferului care iti taie calea ranjind. Si amandoi sunt foarte mandri de asta. Chiar daca par diferite prin dimensiune, sa zicem, sunt atitudini identice care se hranesc una pe alta.”


Citatul de mai sus face parte din argumentarea lui Crin Antonescu despre nevoia de a construi Romania bunului simt. Ce vrea candidatul PNL este, cred, reintoarcerea la normalitatea si firescul vietii, pentru ca undeva, pe drumul asa zisei noastre democratii, am pierdut din vedere elementarul: politica se face pentru oameni. La 20 de ani de la revolutie, ne-am intors la un alt soi de totalitarism si la o noua minciuna, pe care unele dintre partide o inmultesc exponential. Basescu are la activ cinci ani de esec. Nu traim bine, domnule presedinte. Asta e adevarul si pentru asta sunteti de vina. Si de vina e si PD-L-ul pe care l-ati cosmetizat si l-ati infipt in Executiv. Si nu e cazul sa mai bateti din picior pentru inca cinci ani la Cotroceni, domnule presedinte. Daca vreti concediu de lux pe banii statului, recomandam statiunile balneoclimaterice cu rezervare pe bonurile de turism inventate de protejata dvs, duduia Udrea. E momentul sa se readuca politica la locul ei, la scopul ei: pentru oameni, nu pentru fiicele prezidentiale rebotezate cu numere de masina.

Degeaba se inventeaza teme cum e referendumul pentru scurtarea Parlamentului, scuzele servite acum nu mai au nici cap, nici coada. De ce? Pentru ca a devenit evidenta lipsa de bun simt cu care s-a ajuns sa se iasa la cersit de voturi.

Spune Basescu: sa starpim Parlamentul, ma incurca! Cei 322 sunt motivul tuturor relelor. Nu e asa, domnul presedinte. De vina sunt ministrii incompetenti din Guvernul Boc care nu au fost in stare sa gestioneze criza economica. Nu parlamentarii. Nu spun ca alesii nostri sunt usa de biserica, dar de data asta vina cea mare le apartine ministrilor PSD si PD-L.

Spune Mircea Geoana: sa trimitem oamenii in cosmos si sa dam cate 25.000 de euro de cap de fermier! Sa fim seriosi, domnule Geoana. Lasati cosmosul in pace. Haideti sa ne ocupam de oile noastre. Sa micsoram impozitele si sa terminam cu pomana de campanie. Nu aveti de unde da cate 25.000 de euro fermierilor. In curand, bugetul nu va mai avea de o eugenie si o apa plata.

Cred ca e suficient sa micsoram cota unica de impozitare, sa aducem tva-ul la 15% si sa scapam de inventia proaspata numita impozit forfetar ca economia sa inceapa iar sa creasca. Iar genul asta de masuri tin de bun simt.

Nu mai mintiti, domnilor. Minciuna are picioarele prea scurte pentru a fugi de criza.